Suport i adhesió de l’ajuntament del Pont d’Armentera al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS”,

Els ens locals de Catalunya, les alcaldesses i alcaldes, les regidores i regidors, davant la crisi generada pel contagi del COVID-19, volem adreçar el present manifest a la ciutadania, i també a la resta d’administracions, amb el convenciment que hem d’unir esforços per superar l’actual situació.

Catalunya està vivint una situació excepcional. Dia rere dia comprovem les conseqüències de la pandèmia del COVID-19 en les nostres vides, i l’abast estructural que aquesta té i tindrà en el present i futur de la nostra societat. Estem davant d’un moment transcendent de la nostra història, i hem d’estar-hi a l’alçada des de la responsabilitat col·lectiva i individual. Per aquest motiu, hem de començar insistint a la ciutadania que compleixi amb les indicacions que les autoritats sanitàries i, en general, les institucions estem dictant per a la prevenció i eradicació del COVID-19.

La nostra principal prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus. Per aconseguir-ho, cal un confinament estricte. Cal que tothom es quedi a casa seva amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Només amb aquest confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia.

Des del món local, demanem a les administracions supramunicipals que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.

És evident que és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania. Per una banda, al costat de les persones que abans de la crisi del COVID-19 ja eren vulnerables i que rebien l’ajut de les administracions en tots els àmbits. En aquest sentit, s’han de reforçar aquestes línies d’actuació i, alhora, habilitar mitjans de pagament no presencials dels ajuts per evitar l’exposició de la ciutadania i dels professionals de l’àmbit social al contagi.

Per altra banda, també hem d’estar al costat de totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina. Per aquest motiu, s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten. Només des d’una visió sensible amb les persones i els col·lectius més vulnerables podrem garantir una sortida real d’aquest context de crisi.

Paral·lelament, i en l’àmbit econòmic, cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor. No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir. Des de les administracions competents, cal ser contundents per enfortir la reactivació econòmica del nostre teixit empresarial.

Els ens locals som l’administració més propera a la ciutadania, la primera porta d’accés a les demandes i a les necessitats dels veïns i veïnes, i els qui administrem i executem la majoria de les decisions preses per altres administracions. En aquests moments, més que mai, cal una millor coordinació, des de la complicitat i lleialtat institucionals. És en aquest sentit que necessitem disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi.

Per aquest motiu, i en benefici dels veïns i veïnes dels pobles i ciutats de Catalunya, des del món local reclamem poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui; redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

És a dir, cal que la normativa que ens afecta als ens locals ens empoderi, de manera que puguem tenir al nostre abast les eines i la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències que haurem de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència de la paràlisi del COVID-19.

De fet, la crisi del coronavirus és i serà el repte més gran que hem tingut en molts anys. Ens posa a prova com a persones, però posa especialment a prova el nostre esperit comunitari. La ciutadania dels pobles, els municipis i les ciutats de Catalunya hem d’actuar conjuntament per a poder superar aquest repte. Estem convençuts que ens en sortirem i, per això, mirant l’horitzó i entenent aquesta crisi també com una oportunitat per a fer una societat més justa, pròspera i cohesionada, volem fer una crida a les institucions supramunicipals: aquest futur l’hem de construir des de la coresponsabilitat real i efectiva.

Els governs locals no som només uns receptors i executors de les polítiques europees, estatals o nacionals. Volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord. El ens locals podem i volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur. La nostra proximitat amb la ciutadania, també en aquesta situació que estem patint i vivint actualment, ens fa tenir una especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals. Volem participar de la construcció d’aquest nou futur.

Finalment, volem mostrar el nostre suport i el nostre condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i el nostre ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals.

Al mateix temps, volem agrair sincerament a totes les persones que treballen en serveis essencials per a garantir que donem resposta com a societat en moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació. L’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar al futur amb esperança. Ens en sortirem

 

3356690590EC47E9ACB0D4CC0A73E38E

CONCESSIÓ DEL SERVEI DEL BAR DE LA PISCINA 2019

ANUNCI

Mitjançant resolució de l’alcaldia número 52/2019, es va aprovar l’expedient de contractació, amb el plec de clàusules administratives particulars per diversitat de criteris que han de regir la contractació de la concessió administrativa del servei de bar de la piscina durant l’estiu del 2019.

Aquells que estiguin interessats poden presentar la seva proposta abans  del dia 15 de maig de 2019.

El Pont d’Armentera, 24 d’abril de 2019

 

CONCURS “JA ÉS PRIMAVERA AL PONT D’ARMENTERA”

C/ La Planeta       Nom: Josefa O. S.C/ Major               Nom:  Mª Angels O. S. C/ Raval Nou          Nom: Lola  A.C/ La Parra                           Nom: Maria A. P.

C/ Hospital                         Nom: Isabel G. L.

C/ Hospital                           Nom: Antonia M. G.

C/ Darrera Vila               Nom: Carme S. D.

C/ La Parra                         Nom: Isabel B. A.

C/ Joan Prats                            Nom: Teresa F. M.

 

Passeig  Sant Isidre                         Nom: Eli F. H.

C/ Estenedors                                    Nom: Gloria J. A.

 

 

 

 

 

C/ La Sort                           Nom: Raquel L. B.

C/ Major                                Nom: Pilar M. G.

C/ Estenedors                    Nom: Maria Carme F. M.

C/ Montserrat                     Nom: Agusti D. M.

Passeig Sant Isidre            Nom: Nuri M. B.

C/ Montserrat                       Nom: Montse M.

C/ Joan Prats                             Nom: Rosa S. G.

C/ De Baix                                    Nom: Lurdes  A. B.

Concessió del servei del bar de la piscina 2018

ANUNCI

Mitjançant resolució de l’alcaldia número 68/2018, es va aprovar l’expedient de contractació, amb el plec de clàusules administratives particulars per diversitat de criteris que han de regir la contractació de la concessió administrativa del servei de bar de la piscina durant l’estiu del 2018.

Aquells que estiguin interessats poden presentar la seva proposta abans del 3 de juny de 2018.

El Pont d’Armentera, 23 de maig de 2018

PREINSCRIPCIÓ LLAR D’INFANTS CURS 2018-2019

Des del passat 1 de maig resta obert el termini per a preinscriure els nens i nenes a la llar d’infants municipal “Els Pontarrinets”. El termini per optar a una plaça finalitza el 31 de maig.

SERVEIS

Cursos:

 • Lactància (4 mesos – 1 any)
 • P1 (1 – 2 anys)
 • P2 (2 – 3 anys)

Horari per al curs 2018-2019:

 • De dilluns a dijous de 09:00 a 16:30
 • Divendres de 09:00 a 15.30 (en cas que el divendres sigui festiu, l’horari reduït s’anticiparà fins l’últim dia laborable de la setmana)
 • La Llar d’infants ofereix servei de guarda de 08:30 a 09:00

Cost:

 • Matriculació 150€
 • Quota mensual 150€
 • Servei de menjador (no implica cost addicional ja que cadascú es porta el seu menjar)
 • Material 50€

Per a realitzar la inscripció caldrà presentar la següent documentació: 

 • Sol·licitud d’inscripció.
 • Original i fotocòpia del llibre de família
 • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE, si es tracta de persones estrangeres.
 • Original i fotocòpia de la targeta sanitària individual (TSI) de l’alumne.
 • Original i fotocòpia del llibre de vacunacions.